Hieronder vind u een lijst met de veel gestelde vragen. Als u vraag hier niet tussen staat neem dan gerust contact met ons op via ons contact formulier.

U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut. U hebt dus geen verwijsbriefje nodig van de huisarts. Dat heeft voordelen. U komt namelijk direct bij de juiste behandelaar terecht en kunt meteen aan uw herstel gaan werken. De fysiotherapeut is opgeleid om een goede (fysiotherapeutische) diagnose te stellen. Bij twijfel verwijst de fysiotherapeut u naar uw huisarts.
Voor een chronische indicatie of voor een aan-huis behandeling, is altijd een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig.
Fysiotherapie wordt voor mensen ouder dan 18 jaar maar heel beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Daarom is fysiotherapie een van de meest gekozen dekkingen in het aanvullend pakket van zorgverzekeringen.
Sinds 1 januari 2012 krijgen alleen verzekerden met een chronische ziekte vanaf de 20e behandeling de kosten vergoed vanuit de basisverzekering. Heb je een chronische aandoening? Dan kun je je aanvullend verzekeren voor de vergoeding van de eerste 20 behandelingen. Als je geen chronische aandoening hebt, valt de dekking altijd onder de aanvullende verzekering.
Bekijk voor u polisvoorwaarden van u verzekering hoe u verzekerd bent voor fysiotherapie.
Voor uw afspraken bij uw therapeut brengt u het volgende mee:
• een handdoek
• verzekeringsbewijs (eerste afspraak)
• verwijzing indien van toepassing (eerste afspraak)
• eventuele relevante aanvullende medische gegevens

Voor het stop zetten van het fitnessabonnement kunt u een mailtje sturen naar ons met daar in uw gegevens en per wanneer u wilt stoppen. U kunt voor de eerste van de maand uw abonnement stoppen.

Met het oog op Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), geven wij hierbij aan dat u recht hebt om te vragen.

  • Welke persoonsgegevens wij gebruiken.
  • Wat het doel is van het gebruik
  • Wat de herkomst is van deze gegevens
  • (aan wie we de gegevens eventueel hebben verstrekt. Dit doen wij niet zonder overleg)